Виузид и Асбрип подпомагат лечението при хоспитализирани пациенти с лек и умерен COVID-19 – ново проучване

Виузид и Асбрип са естествени продукти, хранителни добавки, наложени в употреба в България и по света от години. Виузид е имуномодулатор с антивирусно действие, а Асбрип е сироп за кашлица с бронхолитично и откашлящо действие. Двата препарата се произвеждат се в Испания от Catalysis S.L.

Виузид – имуномодулатор (сироп за деца и сашета за възрастни) и Асбрип – сироп за кашлица

Предварително ни бяха известни първите добри резултати от клиничното приложение на Виузид и Асбрип при COVID-19 в България и по света. Публикуван беше един клиничен случай в Пирогов и едно клинично проучване в Еквадор с положителна оценка на продуктите. Във връзка с това производителят – Catalysis S.L. реши да се проведе това клинично проучване, което да оцени ефикасността и безопасността на продуктите при пациенти с COVID-19.

В края на февруари 2021 г. в Пловдив приключи клинично проучване изследващо ползите от прилагане на продуктите Виузид и Асбрип в терапията на пациенти с COVID-19. Проучването се проведе в 2 болници: МБАЛ „Свети Мина“ и Многопрофилна транспортна болница – Пловдив.

Проучване

Екип под ръководството на Проф. Петър Петров изследва 60 пациенти с леки и средни симптоми на COVID-19. Пациентите бяха приемани в болница след потвърдено COVID-19 заболяване с положителен PCR тест.

Пациентите бяха разделени на 2 групи: 
Първата група получаваше Виузид и Асбрип (в дозировки 3 х 30 мл и 3 х 10 мл) в допълнение към основното лечение.
Втората – контролна група, получаваше само основното лечение на болницата.

Продължителността на терапията беше 21 дни и започна с хоспитализиране на болните, продължено с домашно лечение след изписване. Всекидневно бяха проследявани и оценявани основно 4 симптома – температура, кашлица, задух и умора, с индивидуално оценяване. Оценките по четирите симптома са сумирани в обща крайна оценка, която е сравнена при двете групи.

Резултати

Резултатите са повече от обнадеждаващи. При групата приемаща Виузид и Асбрип симптомите отшумяват по-бързо от контролната група, общата оценка е значимо по-добра още от 4-тия ден и до края на лечението, времето за възстановяване е скъсено с 27%, а болничният престой е по-кратък с 29%.
Няма регистрирани странични ефекти от приложението на Виузид и Асбрип.

Това проучване показа, че Виузид и Асбрип могат да бъдат едно добро допълнение към терапията на пациенти с COVID-19, като допринасят за по-леко протичане на заболяването, за по-бързо отшумяване на симптомите и възстановяване на болните, при добра безопасност и поносимост. 

Протоколът на проучването е регистриран в ClinicalTrials.gov под номер NCT04701502. Резултатите от проучването се подготвят за публикуване в реномирано медицинско списание.

Виузид и Асбрип се продават свободно в аптечната мрежа и са подходящи за превенция и по време на вирусни заболявания. Виузид се предлага в 2 опаковки – сашета за възрастни и сироп за деца над 1 година. Асбрип сироп е препоръчителен възрастни и деца над 3 години.

Повече информация за продуктите можете да намерите в социалните мрежи https://www.facebook.com/unipharmabg и https://www.instagram.com/unipharmabg.

За поръчка или връзка с Унифарма посетете фирмения сайт: https://unipharma.org

Виузид сашета за възрастни и Асбрип сироп за възрастни и деца над 3 години

Вашият коментар

Your email address will not be published.

top