Защо боледуваме по-често през зимата?

Настъпи сезонът на настинките и грипа. Съответно едни от най-често задаваните въпроси са: „Как да не се разболея?”, „Как да подобря имунитета си?“, „Имуностумулант за предпазване от вируси и бактерии?”, „Как да се предпазя от грипна епидемия?“

Основната функция на имунната ни система е да защитава организма от болестотворни микроорганизми, да елиминира токсини и други вредни вещества, да поддържа клетките здрави и т.н. Когато имунната ни система функционира добре, тя ни осигурява здраве и жизненост, чувстваме се добре и сме готови да покоряваме света.

Зимата сама по себе си е основен рисков фактор за нарушаване на спокойната работа на имунната ни система. Всеки ден изпадаме в стрес-тест, поради променливото и студено време, повишена влажност по-малко часове слънчева светлина и много други. Колкото повече рискови фактори са налични, толкова повече трябва да помагаме на организма си да издържа в забързаното ежедневие, в което живеем и човек няма време да боледува.

Представяме ви Виузид – естествен имуностимулатор с антивирусно действие, подходящ както за деца, така и за възрастни. Виузид е изцяло природен продукт, произведен в Испания. Високата ефективност на Виузид се дължи на състава си и начина на производство чрез патентована молекулярна активация. (повече за Виузид – имуностимулатор с антивирусно действие най-долу в статията)

Защо боледуваме по-често през зимата?

Отговорът е: Защото се преохлаждаме. Преохлаждането само по себе си не може да се нарече болест, но то става пусков механизъм за различни инфекции. Например, когато пием студена бира или ядем сладолед, понякога започва да ни боли гърлото. Тук преохлаждането е изиграло своята отрицателна роля. В гърлото се е нарушило кръвообращението поради силното изстудяване на устната лигавица . По този начин се е нарушил местния имунитет, който пряко зависи от кръвообращението.

Студът, липсата на слънце и на движение, както и по-нерационалното хранене в тази част на годината намаляват значително имунната защита на човека. Това прави хората по-уязвими на вируси и бактерии.

Студените сезони влошават имунната защита по няколко основни начина:

  1. Студът отслабва естествените защитни механизми на лигавиците, особено в горната част на дихателните пътища. Ниските температури свиват кръвоносните съдове и така намаляват повърхностната циркулацията на кръвта По този начин „по границата” на организма ни остават незначителен брой лимфоцити и ние се оказваме незащитени.
  2. За отслабване на имунитета през зимата спомага и обездвижването. Студът спира човек да излиза навън и да спортува. Постоянното седене в затворени помещения обаче засилва риска, защото там се концентрират много вируси и бактерии. А обездвижването намалява допълнително кръвообращението Ако пък решим да действаме и не сме пеша, пътуваме по-често с кола, градски транспорт, предимно в час пик. Това от една страна ни обездвижва, от друга сме в тесни затворени пространства в непосредствена близост до болни хора, които „карат вируса на крак“.
  3. През зимата се променя и химичния състав на организма, което също вреди на имунитета. Например липсата на слънце намалява концентрацията на витамин D, а от там и на калция. От студа спада нивото на силиций и манган в кръвта. Дефицитът им пък предизвиква алергии. Съдържанието на цинк, селен, мед в организма също намалява през зимата. Това намалява имунитета и обостря кожните заболявания.
  4. Храната през зимата също се променя, а тя пряко влияе върху имунната система. През зимата сме склонни да приемаме храна в по-големи количества от необходимото и често нарушаваме здравословните си диети. Ядем по-малко плодове и зеленчуци за сметка на месото и тестените изделия. Когато прекалим и се опитаме да нормализираме с нискокалоричните диети пък предизвикваме редукция на Т и В клетките. Балансът е изключително важен, защото повечето от защитните механизми на човека се нарушават дори при умерена белтъчно-енергийна диета.

Основните симптоми на вирусните заболявания са хрема, отпадналост висока температура, болки в гърлото, ставите и мускулите . Когато защитата на лигавиците е силно намалена и агресията на вирусите е по-силна, инфекцията може да прерасне в остър бронхит или пневмония. Виузид може да ни помогне да прекараме настинка или грип по-леко и да се стигне до по-малък брой усложнения.

С повечето вирусни инфекции човешкият организъм може да се справи и сам, но подпомагането на имунната система е предпоставка за преодоляване на болестите по-бързо и без усложнения. Първите дни са ключови. Облекчаването на симптомите не само подобрява самочувствието и общото състояние. Основната задача е да не се допусне вирусната инфекция да премине в бактериална и да се появят усложнения. Затова е важно да се реагира бързо, още при първите симптоми да се спре вирусната инфекция.

Активността на имунната система може да се модифицира чрез промяна в приема на белтъци, специфични аминокиселини, липиди, витамини, мед, цинк, желязо, селен. Това може да стане и чрез приемане на хранителни добавки. Съществено значение за предпазване от простудни и вирусни заболявания играят имуностимулаторите.

Виузид е естествен имуностимулатор с антивирусно действие, подходящ както за деца, така и за възрастни. Изцяло природен продукт, състоящ се от Глицеризинова киселина, аминокиселини, витамини, минерали. Високата ефективност на Виузид се дължи на Глицеризиновата киселина, която блокира размножаването на вирусите и предотвратява по-нататъшното им разпространение. Виузид е произведен в Испания от фирма Catalysis чрез патентована технология на молекулярна активация. Това прави Виузид по-ефикасен от други препарати с подобен състав. Виузид подсилва имунната система, повишава естествените активни сили на организма и помага за по-бързото възстановяване при настинки и грип. Освен в хода на вирусна инфекция, Виузид е идеално средство и за профилактика. Повишавайки защитните сили на вашето тяло вие ще се радвате на студените зимни дни и ще ги посрещате здрави и с усмивка.

Tags

14 comments

Вашият коментар

Your email address will not be published.

top