Силна имунна система през цялата година

Viusid Banner Slider

Силна имунна система през цялата година

Какво e имунитет?

Имунитет (от латински – IMMUNIS) означава свободен. Това е устойчивостта на организма да се справи с факторите на заобикалящата го среда. Най-честата причина за боледуване е спада в имунната ни система. Средата, в която живеем, храненето, съня и не на последно място нивата на стрес, определят дали имунитетът ни може да се справи с предизвикателствата на забързаното ни ежедневие.

Нуждаем ли се от подсилване на имунитета?

На първо място трябва да слушаме тялото си. Всички можем да си припомним усещането на тялото пълно с енергия, добра мотивация и устрем да покорим света. Понякога обаче не е точно така. Има няколко основни симптома, на които трябва да обърнем внимание своевременно, за да управляваме риска от настинки или грип. Нямаме време за подобен лукс.
Лесна умора – в края на работния ден сме смазани, нямаме желание и сила да си сготвим хубава вечеря или да обърнем внимание на неща различни от телефона или телевизора.
Чести бактериални и вирусни инфекции със съпътстващи усложнения. Продължително боледуване, обостряне на алергии, безсъние, включително и прекомерната употреба на антибиотици.

Kак влияят промените на времето върху нашата имунна система?

Организмът ни се стреми да е в равновесие с околната среда и се адаптира към средата, в която се намираме. Контролирани от нервната система, нашите сетива непрекъснато следят условията на околната среда, предупреждават за промените в нея и активират съответния адаптационен механизъм. Независимо дали става дума за промени на температурата, атмосферното налягане или на влажността на въздуха, организмът ни изпраща сигнали, чрез които се адаптираме.
Климатичните промени влияят на всички органни системи. Всичките тези промени и адаптации изхабяват естествените защитни механизми на човешкото тяло. За това, независимо от сезона при слаба имунна защита на организма хората са склонни да боледуват.
По принцип, топлото време е предпоставка за развитието и размножаването на бактерии и вируси. От друга страна, дори поведенческите ни навици са предразположени към повече рискове: по-често сме навън за по-дълго време, консумираме повече студени храни и газирани напитки, ходим много леко облечени и офисите с климатици правят температурната амплитуда с атмосферата много голяма.
Зимата обаче, бактериите и вирусите стават по-активни и въпреки че, ние сме повече време вкъщи, намаляваме движението и вижданията с приятели – боледуваме често. Това се случва заради понижената ни имунна система, ставаме по-уязвими.

Възстановяване и подсилване на имунната защита на организма.

Двете основни стратегии няма да ви изненадат. Най-добре работят в унисон:

Виузид сашета за възрастни

Виузид сашета за възрастни

1. Подобряване на навиците ни:
– здравословна диета
– активен начин на живот
– закалителни процедури
– добра почивка (сън)

2. Прием на имуностимулатор:
– доказан произход
– добър и качествен състав
– подходящ за цялото семейство

ВИУЗИД – мощен имуностимулатор с антивирусно действие.

Виузид е естествен имуностимулатор с антивирусно, антиоксидантно и общоукрепващо действие. Създаден е по специален начин по метода на молекулярна активация, която подобрява ефективността на съставките му. Подходящ за възрастни и за деца . Виузид спомага увеличаването на имунологичната защита при всички процеси на имунен дефицит:

при хронични и сезонни вирусни инфекции
за общо укрепване на имунната система
по време на грип и хронични възпалителни заболявания

Всички съставки във Виузид са от естествен произход. Приемът на Виузид е безопасен и няма странични ефекти. Виузид сашета за възрастни и Виузид сироп за деца.

Съставки по групи:
– Антивирусни- глицеризинова киселина, глюкозамин, ябълчена киселина
– Аминокиселини- аргинин, глицин
– Минерали- цинков сулфат
– Витамини- Витамин С, В5, В6, В12 и фолиева киселина
– Други- мед, лимон, мента, неохесперидин

Основна съставка на Виузид (Viusid) е Глицеризиновата киселина, която: има силно антивирусно действие срещу определени РНK и ДНK вируси (хепатит B и C, хerpes симплекс тип I и II, херпес зостер, цитомегаловирус, грип, HIV); увеличава броя на CD4 + клетките; има противовъзпалително и бактериостатично действие; увеличава синтеза на интерферон; ефективно се свързва с определени протеинови структури на вирусите, като по този начин възпрепятства навлизането на вирусите в клетките, както и тяхното размножаване; има антиоксидантно действие и антиалергична активност.

Антиоксидантна активност Виузид

Антиоксидантна активност Виузид

Кое прави Виузид ефективен?

Високата ефективност на Виузид се дължи на високата му антиоксидантна активност. 30 мл Виузид имат стойност, която се равнява на всяка една от изброените храни в снимката.

Най-подходящото време за прием през на Виузид е при първи симптоми на настинка или грип. Профилактичният прием е хубаво да бъде в началото на пролетта (март/април) и края на есента (месец октомври/ноември).В тези периоди, когато имунната система е най-уязвима.

Дневна дозировка за профилактика и засилване на имунитета: (в продължение на 20 дни)
– Деца от 1 до 6 години: Веднъж дневно х 5ml сироп
– Деца от 7 до 12 години: Веднъж дневно х 10ml сироп
– Деца над 12 години и възрастни: Веднъж х 1 саше.
При вирусна инфекция, настинка или грип, дневната дозировка става 2 / 3 пъти на ден в съответните форми (сироп 5ml/10ml или саше)

Ако си стигнал до тук и искаш да научиш повече за глицеризиновата киселина в състава на Виузид ти препоръчваме тази статия: https://viusid.bg/glizerizinovata-kiselina-estestwen-imunostimulator-antivirusno/

Ако пък се интересуваш от нещо, което не сме засегнали тук или просто искаш да ни пишеш, имаме Фейсбук и Инстаграм!

https://www.facebook.com/unipharmabg
https://www.instagram.com/unipharmabg

Tags

71 comments

Вашият коментар

Your email address will not be published.

top