Глицеризиновата киселина – естествен имуностимулатор с антивирусно действие

Есента настъпи, а скоро идва зимата и настинките отново започнаха да ни притесняват. Логично е през този сезон с промяна на атмосферните условия, организмът да е със снижена имунна защита и по-често да се оказваме незащитени от настинките и грипа.
Какво да направим за да повишим имунитета си и да се справим с коварните настинки и грип?

В тази битка може да ни помогне една уникална билка с редица активни компоненти – Сладък корен (Женско Биле).

Женското биле принадлежи към семейство Бобови, като е познато още от древността. Притежава противовъзпалително и успокояващо свойства. От корена на билката се извлича специгичен екскрет с мощни лечебни свойства, наречен Глицеризин. Глицеризинът всъщност е вид подсадител, 50 пъти по-сладък от захарозата. Използва се основно при възпаление на дихателните пътища, улеснява отхрачването и подтиска кашлицата. Екстракти от билката често се използват като подкрепящо тонуса и цялостното състояние средство, като наред с това може да бъде и мощен стимулатор на имунната система. От корена на билката се приготвят различни тинктури, чайове, отвари и екстракти. Смята се, че от всички форми на Женско биле, използващи се за превенция и лечение на различни заболявания, именно екстрактът е най-ефективен.

Сладкият корен притежава богат химичен състав, в който влизат флавоноиди, танини, аминокиселини, витамин С, гликозиди, аскорбинова киселина и др. Най-активният компонент в билката е Глицеризина, който всъщност е основният виновник за сладкия вкус на билката. Глицеризинът представлява от 2-15% от сухата маса на корена. Един от метаболитите на Глицеризина, в лицето на Глицеризиновата киселина има изключително висока усвояемост, която достига 98%.
Глицеризиновата киселина е с доказано антивурусно действие.  Тя е активна срещу ДНК И РНК вируси, включително различни Херпес симлекс вирусни щамове, Варицела зостер, човешки папилома вирус, цитомегаловирус, Хепатит В и С.

Антивирусното действие на Глицеризиновата киселина се осъществява по няколко механизма: увеличава броят на СD4+ клетките, повишава синтеа на Интерферон, инхибира фосфорилирането на киназа Р, ефективно се свързва с определени протеинови структури на вирусите, като по този начин възпрепятства навлизането им в клетките, блокира вирусната репликация. Освен това, Глицеризиновата киселина има подчертано антиоксидантно, бактериостатично и имуномодулиращо действие.

Как да се снабдим с тази уникална съставка и да се справим с неприятните вируси?

Добрата новина е, че Глицеризиновата киселина е основно активно вещество в биоактивната добавка Виузид, която е естествен имуностимулатор за цялото семейство, както за деца ,така и за възрастни. Благодарение на активния си състав Виузид се препоръчва за повишаване на имунната защита на организма, като възстановяващо и общоукрепващо средство при различни състояния свързани с имунодефицит. Във Виузид Глицеризиновата киселина се извлича директно от корена на Женско биле(Glycyrrhizia Glabra), като допълнително е подложена на процес на молекулярна активация, с което многократно се увеличава нейното действие. Виузид съдържа и аминокиселини, витамини и минерали. Всички състваки на Виузид са естествени, което го прави ефективен и безопасен продукт, който повишава естествената защита на организма и помага за по-бързото възстановяване при настинка и грип.

Използвайте Виузид за профилактика или лечение и кажете сбогом на вирусните инфекции!

Tags

Вашият коментар

Your email address will not be published.

top