Глицеризиновата киселина – естествен имуностимулатор с антивирусно действие

Какво да направим за да повишим имунитета си и да се справим с коварните настинки и грип?

В тази битка може да ни помогне една уникална билка с редица активни компоненти – Сладък корен (Женско Биле).

Женското биле принадлежи към семейство Бобови, като е познато още от древността. Притежава противовъзпалителни и успокояващи свойства. От корена на билката се извлича специфичен гликозид с мощни лечебни свойства, наречен Глицеризин. Глицеризинът е „виновен“ и за сладкия вкус на билката. Той е 50 пътипо-сладък от захарозата. Използва се основно при възпаления на дихателните пътища, улеснява отхрачването и потиска кашлицата. Екстракти от билката често се използват като средство подкрепящо тонуса и цялостното състояние, като наред с това може да бъде и мощен стимулатор на имунната система. От корена на билката се приготвят различни тинктури, чайове, отвари и екстракти.

Сладкият корен притежава богат химичен състав, в който влизат флавоноиди, танини, аминокиселини, витамин С, гликозиди, и др. Глицеризинът представлява от 2% – 15% от сухата маса на корена. Един от метаболитите на Глицеризина, в лицето на Глицеризиновата киселина се усвоява  изключително добре– достига 98%. Глицеризиновата киселина е с доказано антивирусно действие. Тя е активна срещу ДНК И РНК вируси, включително различни Херпес симлекс вирусни щамове, Варицела зостер, човешки папилома вирус, цитомегаловирус, Хепатит В и С.

Антивирусното действие на Глицеризиновата киселина се осъществява по няколко механизма: увеличава броят на СD4+ клетките, повишава синтеза на интерферон, инхибира фосфорилирането на киназа Р, ефективно се свързва с определени протеинови структури на вирусите, като по този начин възпрепятства навлизането им в клетките и блокира вирусната репликация. Освен това, Глицеризиновата киселина има подчертано антиоксидантно, бактериостатично и имуномодулиращо действие.

Виузид – естествен имуностимулатор с антивирусно действие

Добрата новина е, че Глицеризиновата киселина е основно активно вещество във  Виузид. Виузид е естествен имуностимулатор за цялото семейство, както за деца, така и за възрастни. Благодарение на състава си, Виузид се препоръчва за повишаване на имунната защита на организма, като възстановяващо и общоукрепващо средство при различни състояния свързани с имунодефицит. Във Виузид, Глицеризиновата киселина се извлича директно от корена на Женско биле (Glycyrrhizia Glabra), като допълнително е подложена на процес на молекулярна активация, с което се подобрява нейното действие. Виузид съдържа и аминокиселини, витамини и минерали. Всички съставки на Виузид са естествени, което го прави ефективен и безопасен продукт, който повишава естествената защита на организма и помага за по-бързото възстановяване при настинка и грип.

Използвайте Виузид за профилактика или при първи симптоми на настинка или грип!

Ако искате да научите повече за имунната ни през зимата, прочетете друга наша статия: https://viusid.bg/защо-боледуваме-често-през-зимата/ 

Можете да намерите Виузид в аптеките.
Повече информация за вносителя Унифарма: http://unipharma.org
Конкретно за продукта: http://unipharma.org/Viusid

Намерете ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/unipharmabg

Tags

182 comments

Вашият коментар

Your email address will not be published.

top